Klachtbehandeling

Hoge en lage rugklachten. Nek en schouderklachtenheader-images-neck

Rug, nek en schouderklachten krijg je vaak door een verkeerde (werk)houding of als je veel achter de computer zit, de spieren gaan vastzitten. Ook door spanningen kunnen deze klachten ontstaan, bijvoorbeeld door het veelvuldig optrekken van de schouders.

Veel mensen hebben last van lage rugklachten painof ook wel spit of lumbago genoemd. De pijn kan ook uitstralen naar de bil of het been. De klachten ontstaan meestal door overbelasting van de rug: u heeft te vlug of te zwaar getild, of een verkeerde beweging gemaakt. Ook uw rug langdurig inspannen zorgt voor overbelasting van de rugspieren. Veel mensen spannen hun rugspieren zonder dat ze dat door hebben, bijvoorbeeld doordat ze een slechte zithouding hebben.

Met een klachtgerichte massage worden uw spieren weer losgemaakt waardoor uw klachten afnemen en/of zelfs verdwijnen waardoor u ook weer beter kunt functioneren.


Hoofdpijnbestrijding hoofpijn

Wie kent het niet? Hoofdpijn, veel mensen kennen het gevoel van hoofdpijn. 1 op  de 5 Nederlanders heeft minimaal 1 dag in de week hoofdpijn. 2% van alle Nederlanders heeft hoofdpijn als gevolg van teveel pijnstillers of te veel cafeïne.

Er zijn diverse vormen van hoofdpijn zoals:

 • Migraine
 • Hormonale hoofdpijn en hormonale migraine
 • Spanningshoofdpijn
 • Clusterhoofdpijn
 • Medicatie afhankelijke hoofdpijn
 • Chronische dagelijkse hoofdpijn
 • Kindermigraine
 • Aangezichtspijn

Tijdens de massage worden de spieren in schouders, nek en op het hoofd gemasseerd. Door de spanning in deze spieren te verminderen zal na een aantal behandelingen de hoofdpijn verminderen of in sommige gevallen zelfs helemaal verdwijnen.

Enkele oorzaken van hoofdpijn zijn overbelasting van de spieren in schouders, nek en hoofd, een verkeerde houding, spanning, stress en vermoeidheid.


Massage bij reuma

Reuma 1 Er zijn verschillende soorten reuma zoals artrose, fybromyalgie, jicht, reumatoïde artritis en ziekte van Bechterew. Bijna alle mensen met reuma hebben last van vermoeidheid, pijn en stijfheid.

Massage kan helpen de pijn te verlichten en de spieren te ontspannen.

In eerste instantie is het belangrijk om uw lichaam volledig tot ontspanning te brengen door de spieren warm te masseren. Hierdoor verbetert de doorbloeding zodat afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Door voorzichtig druk uit te oefenen op uw spieren wordt spanning en stijfheid uit de spieren losgemaakt. Dit wordt met zorg en beleid steeds dieper op uw spieren uitgevoerd. De druk is afhankelijk van wat u kunt hebben. Dit is belangrijk om napijn zo veel mogelijk te voorkomen. Tijdens de massage wordt dan ook goed gecommuniceerd.

Massage is een goede pijnbestrijder bij reuma!


Tarieven klachtbehandeling:

 • 30 minuten € 40,00
 • 45 minuten € 50,00
 • 60 minuten € 60,00
 • Gecombineerd met hotstones komt er € 5,00 bij

Wilt u een afspraak maken, meer informatie over de massages of tarieven, neem gerust contact op.

Delen