Zwangerschapsmassage

Waarom een massage tijdens je zwangerschap?

Massage kan je lichamelijke klachten verlichten. Tijdens een zwangerschap ervaar je emotionele en geestelijke spanningen. Er kan onzekerheid zijn of angst voor de bevalling. Massage kan deze spanning verminderen. Als aanstaande moeder kan je ook gewoon niet lekker in je vel zitten, ook daar kan een massage bij helpen.

Door een massage wordt de ademhaling dieper en je hoofd komt eventjes helemaal tot rust. Het lichaam kan zich dan herstellen. De zwangerschap kan door deze ontspanning bewuster en intenser worden ervaren.

Zwangerschapsmassage heeft ook een positief effect op de slaap en zorgt dat er minder rugpijn is. Stresshormonen worden minder aangemaakt en er is een verminderde kans op complicaties tijdens de bevalling.

Een massage verbeterd de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor moeder en kind.

Je kunt een zwangerschapsmassage nemen vanaf de 16e week, dus in het tweede trimester. In het eerste trimester wordt een zwangerschapsmassage afgeraden.

Bij de navolgende klachten kan er niet worden gemasseerd:

  • Hartklachten
  • Hoge bloeddruk
  • Infecties / infectieziekten
  • Verhoging of koorts

Een gehele lichaamsmassage duurt 75 minuten. Het tarief voor deze massage is € 70,00. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor een deelmassage van 45 minuten. Het tarief voor de deelmassage is € 50,00.

Wilt u meer informatie over de massage of tarieven? Neem dan gerust contact op.

Delen